ZOB wacht krankzinnig slot van de competitie

April was een horrormaand voor ZOB. De Zuidoostbeemsterlingen verloren vier keer op rij en zagen de nacompetitie om handhaving, de onderste vijf ploegen strijden tegen degradatie uit de eerste klasse, dichterbij komen. Door de overwinning op De Bilt is handhaving zeker en kan de focus naar de nacompetitie voor promotie gaan.

De eerste stap daarin was afgelopen zaterdag tegen Zuidvogels. Absurd genoeg kwam een nederlaag (2-5) voor ZOB beter uit, aangezien Zuidvogels kans maakt op de derde periode. Als Zuidvogels die wint en ZOB eindigt op de vierde plaats, gaan zij naar de nacompetitie. Eindigen op de vierde plaats klinkt makkelijker dan het is, want in theorie strijden er nog vijf ploegen voor de ene plek voor promotie.

Krankzinnig

“Het is krankzinnig dat er vijf ploegen mogelijk uit de eerste klasse degraderen”, stelt Hans Schakel, trainer van ZOB. “Daardoor konden we nacompetitie spelen tegen degradatie óf voor promotie. We hebben als groep met elkaar gezeten en besloten dat we ons eerst veilig willen spelen. Het behalen van de top-vijf blijft ons doel en wat meer halen is mooi meegenomen.”

ZOB speelt komende zaterdag tegen Putten, zij willen de nacompetitie tegen degradatie ontlopen. Het blijft daarom tot de laatste seconde erg spannend voor de Zuidoostbeemsterlingen.

Datzelfde geldt voor Purmersteijn een dag later. Zij zijn met Hoogeveen nog in een spannende strijd verwikkeld om het kampioenschap, daarover spreken Arno van der Breggen en Milton Pus Mo El Bouziani woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur.

Foto: aangeleverd