Zonnebrillen-deal ontaardt in overval

Wat een zakelijke transactie had moeten zijn, ontaardde in een gewapende overval. Twee mannen uit Weesp waren het slachtoffers, een van de daders kwam uit Purmerend. De daders zijn inmiddels aangehouden.

De verkopers hadden een mooie partij zonnebrillen in de aanbieding. Twee geïnteresseerde kopers willen op zondag 20 juni in Weesp de koopwaar zien. Maar als de zonnebrillen tevoorschijn worden gehaald, blijkt dat de kopers heel andere plannen hebben. Een van de verkopers wordt beetgepakt en bedreigd met een wapen. Diefstal van de zonnebrillen weten de kopers te voorkomen, maar ze moeten wel een tas en telefoons afstaan.

De twee daders, een 20-jarige Purmerender en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, proberen vervolgens in een auto te vluchten. De slachtoffers weten in de consternatie nog een kentekenplaat van de vluchtauto te trekken en de achterruit te beschadigen. Voor de gealarmeerde politie is het volgens een koud kunstje om aan de hand van de schade en kenteken de daders te achterhalen. Beide mannen worden in Purmerend aangehouden en in de cel gezet. Vandaag worden ze voorgeleid voor de rechter-commissaris.