Zwemvereniging maakt zich op voor eeuwfeest: "We hebben er veel zin in"

De Purmerendse zwemvereniging WZ&PC bestaat in 2023 honderd jaar. En rond dat eeuwfeest wordt genoeg georganiseerd, benadrukt voorzitter Annemieke Laverman. Ze is samen met algemeen bestuurslid Joke Swart te gast in de podcast van Wesley Dekker.

Vanwege het jubileum zullen het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd worden. Zo wordt het jubileumjaar op 18 februari gevierd. "Een aantal studenten van het ROC organiseren het event waarmee we het jaar aftrappen", vertelt Laverman. "Het is hun afstudeeropdracht. We kunnen niet wachten om deze mooie mijlpaal te vieren."

Vrijwilligers

Het is 18 februari 1923 wanneer de zwemclub wordt opgericht. "Een aantal heren besloten toen om de vereniging te starten, maar in de loop van de tijd zijn we wel een paar keer veranderd van naam", zegt Swart. Als bestuurslid en vaste waarde binnen de vereniging is ze al jaren betrokken bij het reilen en zeilen. "Mijn kinderen en kleinkinderen zijn lid geweest en ik ben altijd gebleven. Natuurlijk is het zwemmen leuk, maar we hebben ook een gezellige ploeg vrijwilligers. Dat is ook belangrijk."

Mooi jubileum

Wat er precies dit jaar gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens Laverman is dat aan de leden en hoeveel sponsoren zich melden. "We kunnen het zo klein of groot maken, als we maar genoeg middelen hebben. Omdat publiek tijdens zwemwedstrijden vaak stilzit, zijn we een interessante partij om bij te adverteren. Daarnaast hopen we ook dat bedrijven het gewoon leuk vinden om WZ&PC te ondersteunen bij dit mooie jubileum."

Beluister hier het gesprek met Annemieke Laverman en Joke Swart. Wesley's Podcast, elke maandagavond vanaf 21:00 uur bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM, televisiekanaal Ziggo 34 en KPN 1390.

Foto: Iris Voorloop