Organisatie

De Purmerendse Omroep Vereniging, beter bekend als RTV Purmerend, bestaat uit verschillende media; radio, tv & internet. Via deze media houden we Purmerend en omgeving op de hoogte van alles dat speelt in en rond de Marktstad.
Vanaf 1 januari 2022 heeft RTV Purmerend de ANBI-status.  

Missie
RTV Purmerend wil dicht bij zijn inwoners staan. Dat doen we door te amuseren en informeren over wat er in onze stad leeft en daarvoor gebruiken we diverse media: televisie, radio en internet. Onze nieuwsvoorziening is onafhankelijk en past journalistieke waarden toe. We zien onze platformen (radio, televisie, internet) als een middel om inwoners met elkaar te verbinden. Daarnaast wil RTV Purmerend een springplank zijn voor jong talent, dat een carrière in de media nastreeft en een leuke plek bieden aan een ieder die zijn hobby op het gebied van media uitvoert. 

Ons bestuur (bestuur@rtvpurmerend.nl) 

Voorzitter:                    Frank Alberts
Secretaris:                    Gerrie Cramer
Penningmeester:        Patrick Blokzijl
Bestuurslid P&O:         Wim Lamberts
Bestuurslid T&F:          Ewoud Smit

Programma Beleidbepalend Orgaan (PBO)
De Mediawet schrijft voor dat lokale omroepen een representatief orgaan hebben dat het beleid voor het media-aanbod bepaalt.
Het PBO is, naast het bestuur en de redactie, een afzonderlijk orgaan binnen de omroep. Het PBO stelt het media-aanbodbeleid vast en controleert in dit kader of met de programma’s wordt voldaan aan de ICE-norm. De leden van het pbo vertegenwoordigen elk een stroming binnen de gemeente. Zo heeft het PBO een sterke binding met het publiek waar de omroep zich op richt.

Voorzitter:         Erik Terpstra 
Leden:               Kor Piorunek
                           Frances Heijmans
                           Henk Lüken
                           Jev Everhard
                           Erica Helder

Over onze kanalen
De radiotak van RTV Purmerend is hét radiostation van Purmerend en verzorgt uitzendingen gericht op de regio Purmerend.
RTV Purmerend is 24 uur per dag te ontvangen en draait volledig op vrijwilligers. De uitzendingen van RTV Purmerend zijn voor inwoners van Purmerend met een ZIGGO kabelaansluiting te beluisteren op 103.3FM. In en rond Purmerend kunt u RTV Purmerend beluisteren via de ether op 104.9FM. Wereldwijd zijn de uitzendingen te beluisteren via onze internetstream (www.radiopurmerend.nl/live). Tijdens live uitzendingen kunt u de studio bellen op 0299 42 42 03.

De tv-tak van RTV Purmerend bestaat uit twee delen; TekstTV en programma's. TekstTV verzorgt op het moment dat er geen programma's zijn een constante stroom van informatie over actualiteiten uit de regio. Op TV zenden wij onder meer raadsvergaderingen uit, specials en radio op TV. RTV Purmerend is 24 uur per dag te ontvangen voor iedere analoge en digitale kijker. Kijk voor meer informatie onder frequenties. 

Op onze website en sociale media-kanalen is ten slotte het laatste nieuws terug te lezen. Dit doen wij eveneens met een vrijwillige redactie waarbij journastieke waarden hoog in het vaandeel staan.

Overige informatie

Statuten                                             Jaarrekening    2022

Beleidsplan 2021 2025                     Jaarrekening    2021

PBO reglement                                  Jaarrekening    2020

Privacy Reglement                             Jaarrekening    2018 

 Privacy Statement