De Purmerendse Omroep Vereniging, beter bekend als RTV Purmerend, bestaat uit verschillende media; radio, tv & internet. Via deze media houden we Purmerend en omgeving op de hoogte van alles dat speelt in en rond de Marktstad.

Missie

RTV Purmerend wil dicht bij zijn inwoners staan. Dat doen we door te amuseren en informeren over wat er in onze stad leeft en gebruiken daarvoor diverse media: televisie, radio en internet. Onze nieuwsvoorziening is onafhankelijk en past journalistieke methode toe. We zien onze platformen (radio, televisie, internet) als een middel om inwoners met elkaar verbinden te brengen. Daarnaast wil RTV Purmerend een springplank zijn voor jong talent, dat een carrière in de media nastreeft en een leuke plek bieden aan een ieder die zijn hobby op het gebied van media uitvoert.

 

Ons bestuur
Voorzitter: Jacques Neeven
Secretaris: Gerrie Cramer
Penningmeester: Robert-Jan Bos
Bestuurslid P&O: Wim Lamberts
Bestuurslid Techniek & Faciliteiten: Ewoud Smit


Over onze kanalen

De radiotak van RTV Purmerend is hét radiostation van Purmerend en verzorgt uitzendingen gericht op de regio Purmerend. RTV Purmerend is 24 uur per dag te ontvangen en draait volledig op vrijwilligers. De uitzendingen van RTV Purmerend zijn voor inwoners van Purmerend met een ZIGGO kabelaansluiting te beluisteren op 103.3FM. In en rond Purmerend kunt u RTV Purmerend beluisteren via de ether op 104.9FM. Wereldwijd zijn de uitzendingen te beluisteren via onze internetstream (www.radiopurmerend.nl/live). Tijdens live uitzendingen kunt u de studio bellen op 0299 42 42 03.

De tv-tak van RTV Purmerend bestaat uit twee delen; TekstTV en programma's. TekstTV verzorgt op het moment dat er geen programma's zijn een constante stroom van informatie over actualiteiten uit de regio. Op TV zenden wij onder meer raadsvergaderingen uit, specials en radio op TV. RTV Purmerend is 24 uur per dag te ontvangen voor iedere analoge en digitale kijker. Kijk voor meer informatie onder frequenties. 

Op onze website en sociale media-kanalen is ten slotte het laatste nieuws terug te lezen. Dit doen wij eveneens met een vrijwillige redactie waarbij journastieke waarden hoog in het vaandeel staan.

 

ANBI

RTV Purmerend, statutair de Purmerendse Omroep Vereniging, is een ANBI-lid. Ons fiscale nummer is 8040 96 831. Ons jaarverslag, onkostenvergoedingregeling, beleidsplan en jaarrekening is als bijlage op deze website opgenomen.

Jaarverslag 2017(red JN) (.doc) Onkostenvergoeding[1] (.docx) POV 2017 (.pdf) 17 12 11 Beleidsplan versie 1.0 Definitief (.docx)